Wonderen bestaan niet !

De Bijbel laat heel duidelijk zien dat wonderen mogelijk zijn, zowel vroeger als nu. Wonderen zijn echter niet bedoeld als teken voor ongelovigen om tot geloof te komen. Veel mensen denken bij wonderen aan plotselinge genezingen van langdurige ziektes en gelukkig gebeurt dat soms ook. Maar is het niet minstens een even groot wonder als iemand die jarenlang gebukt gaat onder een ernstige ziekte of hevige pijn, daarmee leert leven en zelfs iets voor anderen gaat betekenen? En is de geboorte van ieder kind geen wonder evenals het jaarlijks ontwaken van de natuur in de lente?

Maar het grootste wonder van de geschiedenis is, dat God als kind naar deze wereld gekomen is, om op te groeien, te leven en te sterven zoals wij en weer levend te worden na de dood. En het is een even groot wonder, om dat wonder te aanvaarden en te beleven.

In de meeste situaties die we in de Bijbel lezen, komen wonderen die wij als bovennatuurlijk ervaren, alleen voor als God heel direkt ingrijpt in de geschiedenis van Zijn volk (Israƫl) of als antwoord van Jezus Christus als iemand tot Hem roept. In de geschiedenis zien we dat wonderen vaker gebeuren wanneer bevolkingsgroepen voor het eerst met het Evangelie in aanraking komen. En misschien maakt u ook nog wel eens een wonder mee (of herkent u eindelijk de wonderen die u al eerder gezien hebt ...)

  • Aantal keren gelezen:: 2071

Geef het door en vertel het verder: