Heeft Jezus wel echt geleefd?

Het leven van Jezus Christus is een van de meest invloedrijke gebeurtenissen geweest in de geschiedenis. Zo invloedrijk dat onze jaartelling is afgeleid van het geboortejaar van Christus. Het is mogelijk om te ontkennen dat Jezus ooit geleefd heeft, maar dan kun je net zo goed ontkennen dat Alexander de Grote heeft geleefd of Karel de Grote. We weten van hun bestaan en van dat van Jezus door boeken en geschriften uit hun tijd.
Het leven van Jezus is door vier van Zijn volgelingen beschreven in de vier Evangeliƫn in de Bijbel. Hij wordt ook genoemd door de bekende Joodse geschiedschrijver Flavius Josephus en de Romeinse schrijver Cornelius Tacitus.
Gelukkig heeft Jezus nog een ander bewijs gegeven van Zijn bestaan. Hij is na Zijn dood weer levend geworden omdat Hij geen verkeerde dingen had gedaan. Een gevolg van het doen van verkeerde dingen is het krijgen van straf. God zegt in de Bijbel dat alle mensen als straf voor de verkeerde dingen die ze hebben gedaan de dood verdienen. Jezus werd gekruisigd terwijl Hij helemaal geen verkeerde dingen had gedaan. Hij was volkomen gehoorzaam aan God, daarom werd Hij na drie dagen weer levend. Veertig dagen later is Hij terug naar de hemel gegaan.

Tijdens Zijn leven had Jezus beloofd dat Hij na Zijn dood een Trooster zou sturen voor diegenen die in Hem geloofden. Deze Trooster wordt de Heilige Geest genoemd en Jezus heeft beloofd dat ieder die God daarom vraagt ook deze Heilige Geest ontvangt. Als Jezus weer levend is geworden betekent dat, dat Hij nog steeds leeft en dat iemand die daar om vraagt ook nu nog de Heilige Geest kan ontvangen. Miljoenen mensen kunnen ervan getuigen dat zij dat in hun leven hebben meegemaakt. En zo weten we niet alleen dat Jezus geleefd heeft, maar ook dat Hij nog steeds leeft.

  • Aantal keren gelezen:: 2331

Geef het door en vertel het verder: