Informatie voor de voorganger

Kerkdienst GKV De Voorhof Apeldoorn

Beste dominee/preeklezer,

Binnenkort gaat u voor in De Voorhof van GKV Apeldoorn-Zuid. Ter voorbereiding daarop willen wij u graag het volgende laten weten.

In De Voorhof maken wij in iedere eredienst gebruik van beamers waarop de hele liturgie zal worden afgebeeld. Naast de liturgie laten wij ook alle te zingen en te lezen teksten zien (Bijbelteksten en formulieren).

Het Mediateam verzorgt voor iedere dienst deze presentaties.

Om hen in de gelegenheid te stellen dit op tijd te kunnen doen verzoeken wij u vriendelijk de liturgie en aanvullend materiaal voor donderdag 18.00 uur te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat wij graag van u willen weten is:

 1. De liturgie
  Bij bijzondere kerkdiensten vragen wij u ook door te geven welk formulier u gaat gebruiken.
  Indien u afwijkt van de volgorde van het formulier wilt u die dan duidelijk aangeven zodat de presentatie daarop kan worden aangepast.

  Voor de te zingen liederen gebruiken wij onderstaande uniforme schrijfwijze zoals door de synode is aangegeven:

  Ps voor Psalmen (GKV)
  GK voor Gereformeerd Kerkboek (2017)
  GK06 voor Gereformeerd Kerkboek (2006)
  LvdK voor Liedboek voor de Kerken (1973) 
  LB voor het Liedboek (2013) 
  PvN voor Psalmen voor NU
  Opw voor Opwekking

  Wilt u bij ieder lied de eerste tekstregel toevoegen!
  Voor ons is dit erg belangrijk omdat er tegenwoordig veel verscillende zang- en liedbundels worden gebruikt en wij graag het juiste lied willen beameren.

 2. Het thema van uw preek en de onderverdeling
  Het thema laten wij voorafgaand aan de dienst op de beamers zien.

 3. Powerpoint presentatie
  Wanneer u een Powerpointpresentatie hebt tijdens de preek dan verzoeken wij u die ook alvast te mailen samen met de preek waarin is aangegeven wanneer welke dia gepresenteerd wordt.
  (De presentatie wordt tijdens de dienst voor u geregeld.)
  Indien u graag gebruik wilt maken van ons standaard sjabloon dan kunt u die hier downloaden.

  Klik hier om een voorbeeld presentatie te bekijken.

Muziekprofiel

In de erediensten wordt gezongen tot eer van God en in de gemeente van de GKV Apeldoorn-Zuid willen we deze liederen dan ook graag mooi laten klinken. De gemeente zingt graag en goed. In ons muziekprofiel willen we duidelijk maken welke liederen we in de erediensten zingen en hoe we het zingen zo goed mogelijk willen laten verlopen. Dit profiel kunt u hier inzien.

Uitzenden en opnames kerkdienst

In De Voorhof wordt iedere kerkdienst via Internet live uitgezonden in beeld en geluid. Indien u hier bezwaar tegen hebt dan moet u dat overleggen met de coördinator Eredienst. Wij vragen u dat minimaal de vrijdag voor de zondag kenbaar te maken zodat u ons in staat stelt dit met de gemeenteleden te delen.
Zie ook Privacyverklaring uitzenden en opname kerkdiensten

Informatievoorziening

Wij dragen er zorg voor dat deze informatie tijdig terecht komt bij de organist, de koster en iedereen die bij de organisatie van de dienst is betrokken. (Dat gebeurt automatisch als u uw informatie mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Wij danken u alvast voor uw medewerking.


Belangrijke mailadressen:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor de liturgie en aanvullende informatie
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor alleen de koster
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - voor alleen het mediateam

Zie ook: Mediateam GKV Apeldoorn-Zuid

Evolutie?
Waarom moeilijk doen als het ook in zes dagen kan!