Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 67: What's in a name ?

Weet u wat uw voornaam betekent ? Of kent u de betekenis niet ? En als u wel weet wat uw voornaam betekent, zegt dat dan ook iets over uzelf ? Over wie u bent, over uw persoonlijkheid ? Vroeger werden mensen vernoemd, tegenwoordig zijn er allerlei fantasie namen of mode namen, die niets meer met je familie te maken hebben. Jezus is echter een naam die je in Europa niet veel tegenkomt. Dat komt omdat het de naam van onze Heer is. Over die naam gaat het in deze Pastoralia. Wat heb ik eraan dat onze Heer, Jezus Christus heet ? Hoe helpt mij dat nu, vandaag?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 66: Alle zintuigen ingeschakeld.

Bent u ook zo iemand die het eerst zelf gezien moet hebben om het te geloven ? Die het eerst zelf moet hebben aangeraakt om te weten dat het echt is ? Die het eerst zelf geroken moet hebben om te constateren dat het goed is ? Die het geproefd moet hebben om te weten dat het prima is ? Nu dan bent u vast niet de enige. En weet u dat wist Jezus ook. En daarom stelde Hij mede ook het avondmaal in.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 65: Een waardevol onderpand.

Vindt u dat nou ook ? Geloven dat Jezus is gekruisigd, gestorven en begraven is valt niet moeilijk te geloven. Maar opgestaan uit de dood ? Is dat niet een stap te ver ? Maakt dat het christelijk geloof niet ongeloofwaardig ? Opstaan uit de dood dat is toch nog nooit eerder vertoont ? Er is nog nooit iemand teruggekeerd uit de dood. Misschien zegt u wel; alles over Jezus geloof ik wel, zelfs dat Hij voor mijn zonden gestorven is, maar bij de opstanding, de lijfelijke, fysieke opstanding haak ik af. Maar klopt dat wel ? Is dat nu juist niet de kern van geloven ? En wat voor waarde heeft dan die opstanding voor ons, nu, vandaag ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 64: Jezus staat naast je.

Hoe ziet u Jezus ? Als een voortreffelijk mens ? Als Gods Zoon ? Allemaal waar, maar wat heb ik daar eigenlijk vandaag nu aan ? Ik bid tot Jezus, oké, maar heb ik daar ook wat aan dan in mijn dagelijks leven ? Natuurlijk ik kan van alles aan Hem voorleggen, maar wat helpt mij dat nu echt concreet ? Hij is in de hemel en ik ben hier op aarde. Hoe kan Hij mij nu helpen ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Zolang je maar blijft volhouden kun je niet verliezen.