orgel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 39: Vier voorbeeldige moeders.

Wie heeft er nu geen moeder? Zij speelt een belangrijke rol in ons leven, of niet soms?
Eén dag in het jaar zetten we haar in het zonnetje, moederdag. Maar is dat wel terecht?
Wat zegt de Bijbel erover? En komen ze in de Bijbel wel tot hun recht? Welke rol spelen ze in de Bijbel? En wat zegt dat ons, vandaag?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 38: Driemaal Petrus.....en ik ?

Duikt u ook wel eens weg ? Doe je ook wel eens net of je iemand niet kent ? Heb je soms zo maar ineens geheugenverlies en weet je het niet meer ?
Petrus deed of Hij zijn Heer niet kende. Na de opstanding van de Here Jezus, lijkt het of de draad weer gewoon wordt opgepakt, maar is dat zo ? Laat Jezus het zo maar gaan ? Of toch niet ? En waarom dan niet ? En wat zegt ons dit, vandaag ? Wat kan ik hiermee ?
En toen kraaide er een haan ! Soms zou dat voor ons ook wel eens goed zijn, of niet soms ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Oorverdovende stilte

Pastoralia
De Stille Week. Vindt u dat ook zo’n vreemde naam ? Want is die week wel zo stil ? En als dat dan al zo is, wie of wat is er dan stil ? En waarom is dat zo ? En wat wil ons dat nu vandaag zeggen ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

De dienende Heer

Deelt u graag de lakens uit ? Hebt u graag de touwtjes in handen ?
Of bent u iemand die graag zorgt ? Vindt u het fijn om anderen te helpen ? Of bent u iemand die zich graag laat verzorgen ? Bent u iemand die zich graag laat bedienen ?
Zit u graag aan het stuur of laat u zich liever sturen ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Geef vandaag liefde. Wees lief voor anderen. Wees lief voor je gezin. Wees lief voor God. Hij zal ervoor zorgen dat je genoeg liefde hebt en Hij geeft je er meer voor terug dan je ooit zou kunnen weggeven.