kerkdienst.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 91: Gaan in Jezus' weg van zekerheid.

 

Twijfelt u ook weleens ? En waar twijfelt u dan aan? Aan uzelf ? Of aan God ? Twijfel is niet fijn. Sterker nog twijfel is gevaarlijk. Zeker als je daar niet goed op reageert. Hoe zit dat dan ? Mag je niet twijfelen ? Waarom is twijfelen gevaarlijk ? En wat kan je tegen die twijfel doen ? Laten we eens kijken wat Jakobus er over zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 90: In de Weg van de Waarheid wandelen.

 

Is u dat ook wel eens overkomen? U staat voor een dilemma. U moet een keus maken, voor of tegen. Maar u weet niet wat u moet kiezen. Beide zijden hebben hun voor- en nadelen. En u wilt graag de goede keuze maken. Wat is nu waar? Beide zijden kunnen ook nare gevolgen hebben. Dus voorzichtigheid is geboden. Al helemaal als ikzelf in de problemen dreig te komen. Wat is wijs? Welke weg moet ik kiezen? Laten we eens zien wat Johannes daar van zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 89: Liefde in Jezus = woord én daad.

 

Misschien hebt dat ook wel eens gezien, op de televisie of in de krant. Twee mensen zijn 60 of zelfs 70 jaar getrouwd. En dan vraagt de journalist; ‘wat is het geheim dat u zo lang bij elkaar bent’ ? Ja, als we dat eens wisten?! Kent u het geheim van de liefde ? Wat zouden we dat toch graag weten. Dan zou iedereen gelukkig zijn, nietwaar ? Maar er is geen sluitend antwoord op die vraag. Toch zijn er wel een aantal aanwijzingen. Laten we eens zien wat de Bijbel er van zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 88: De liefde leven in Jezus Christus.

 

Staat u bekend als een liefdevol persoon ? Zo iemand die voor iedereen klaar staat ? Altijd een vriendelijk en bemoedigend woord over heeft ? Die mee leeft met mensen om zich heen ? Of bent u meer een kritisch persoon, waarbij vaak niets en niemand deugd. Die altijd en overal wat op aan te merken heeft. Misschien staat u wel bekend als een mopperaar en een zeurpiet. Moeilijk in de omgang. Eéntje waar iedereen liever bij weg blijft. Vraag u dan eens eerlijk af; wat zou ik willen dat de mensen over mij zeggen wanneer ik er niet meer ben? Wat zal mijn grafspreuk zijn, de aanhef boven mijn rouwkaart. Mijn liefdevolle……. Of ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

God bestaat echt hoor!
Ik heb hem vanochtend nog gesproken!