orgel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 70: Als twee druppels water ?!

Kunt u ook zo genieten van Gods schepping? Zeker nu in de herfst, met z’n rode, bruine en gouden kleuren. Wat is de natuur mooi ! Het is één groot loflied op God de Schepper. Maar hoort u ook de valse tonen ? Ziet u ook het bederf in de natuur ? Hoe Gods grote en mooie schepping wordt aangetast ? Milieuvervuiling, bio-industrie en om nog maar niet te spreken over al die bedreigde diersoorten, die sneller uitsterven dan wij hadden vermoed. En dan laat ik de klimaatverandering nog maar even zitten. Wat voor rol speelt de mens daarin, of beter zou de mens daarin moeten spelen? Hij is toch de kroon op Gods schepping?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 69: Een blik achter de schermen.

Hebt u dat ook ? Dat de nieuwsberichten u soms benauwen ? Je hoort van oorlogen en conflicten. Van een handelsoorlog, van oorlogshandelingen en terreur. Soms slaat de schrik je om het hart. Waar ben je nog veilig ? Is er wel een weg uit deze kluwen van geweld en dreiging met geweld ? Hoe moet ik handelen ? Wat kan ik doen ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 68: Op de tweesprong.

Stond u wel eens voor een levensbelangrijke keuze? Eén die voor u grote gevolgen zou kunnen hebben? Ik denk bijvoorbeeld wel of niet een operatie ondergaan. Dat is altijd een spannende aangelegenheid, want je kan vaak niet het gevolg ervan overzien. Wat zal er dan van mij terecht komen? Kom ik wel uit waar ik uit wil komen? Want elke keuze heeft een consequentie. En daar valt dan niet meer aan te ontkomen. Het is dus van levensbelang de juiste keuze te maken. Over zo’n keuze gaat Psalm 1.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 67: What's in a name ?

Weet u wat uw voornaam betekent ? Of kent u de betekenis niet ? En als u wel weet wat uw voornaam betekent, zegt dat dan ook iets over uzelf ? Over wie u bent, over uw persoonlijkheid ? Vroeger werden mensen vernoemd, tegenwoordig zijn er allerlei fantasie namen of mode namen, die niets meer met je familie te maken hebben. Jezus is echter een naam die je in Europa niet veel tegenkomt. Dat komt omdat het de naam van onze Heer is. Over die naam gaat het in deze Pastoralia. Wat heb ik eraan dat onze Heer, Jezus Christus heet ? Hoe helpt mij dat nu, vandaag?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Soms moet je in goed vertrouwen een stap in de juiste richting zetten en dan zal God je tegemoet komen. Hij zal doen wat jij niet kunt.