avondmaal.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 84: Uitrusten bij Jezus.

 

Snakt u ook zo naar wat rust ? In deze periode vlak voor de zomervakantie kunt u er helemaal doorheen zitten. U bent zo aan vakantie toe. U kijkt uit naar 2, 3 of 4 weken vakantie. Heerlijk uitrusten, tijd voor jezelf en tijd voor je geliefden. Leuke dingen doen, niets te moeten en alles te mogen, heerlijk! Maar daarna gaat het leven gewoon door en na je vakantie stap je zo weer in de race, van drukte, presteren, stress. Kan dat anders?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 83: De Trooster kwam, gelukkig maar!

 

Herkent u dit ook ? Je bent al wat ouder en hebt jaren geleden belijdenis van je geloof afgelegd. Maar de laatste tijd twijfel je. Misschien niet aan God of aan Zijn Zoon Jezus Christus, maar misschien wel aan of je wel een kind van God bent ? Je voelt er zo weinig van. Het vuur van je jonge geloof is geluwd en dan kan deze vraag zo maar boven komen. En het leven is gewoon door gegaan, van veel verandering heb je na je belijdenis doen niets gemerkt. Ben ik werkelijk een nieuw mens, opnieuw geboren ? Waar vind ik een antwoord, waar vind ik zekerheid ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 82: Staan in Zijn kracht.

 

Hebt u dat ook wel eens, dat u het even allemaal niet meer ziet zitten ? Dat u het even niet meer trekt ? Het leven is een strijd, maar u bent het strijden moe. Hoe komt u weer op krachten ? Een vakantie kan u goed doen, maar voor je het weet zit je weer in de mallemolen van het leven en begint de strijd weer van voren af aan. En moet u al strijd leveren tegen allerlei invloeden van buiten, nu blijkt dat u ook met uzelf een strijd moet aangaan. Waar kan ik dan terecht ? David kende die strijd ook, we zullen zien wat hij in de Psalmen 59, 60 en 62 daarvan zegt en wat ons dat te zeggen heeft.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 81: Het feest van mijn bevrijding !

Voelt u zich bevrijd ? Of voelt u nog steeds de dreiging van dat wat u gevangen houdt of hield ? En als u bevrijd bent, leeft u dan in dankbaarheid ? Vijf mei is het Bevrijdingsdag. Nu heet dat de dag van de Vrijheid. Maar het is eigenlijk de dag van de Bevrijding. Het is echter moeilijk om dankbaar te zijn als je niet weet waarvan je bevrijd bent. Vindt u dat ook moeilijk ? We gaan het in deze Pastoralia hebben over de Grote Bevrijder. Daarover zingt David onder andere in Psalm 54.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Er is niets dat God niet begrijpen kan.