orgel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 87: Een Vaderschapstest en zo Vader zo Zoon.

 

Als u wel eens kijkt naar het televisie programma Spoorloos of DNA onbekend, dan valt het u wellicht ook op hoe belangrijk het is om te weten waar je vandaan komt. Het zegt iets over jezelf. Iets over je aanleg. Voor bepaalde talenten, maar ook voor bepaalde ziekten. Bovendien elk mens wil graag ergens bij horen. En ookal is het soms niet leuk dat je je familie niet kunt uitkiezen, helemaal zonder familie wil toch ook niemand. De vraag waar hoor ik bij ? Van wie stam ik af ? Is dus heel belangrijk. Ook voor u? Laten we eens zien wat Johannes hierover zegt.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 86: Wat is waarheid? Het antwoord.

 

Is dat waar? Hebt u er ook zo vaak moeite mee om te weten te komen of iets waar is of niet? In deze tijd met fake nieuws is dat alleen maar ingewikkelder geworden. Hoe kom ik nu te weten of iets waar is of niet? Waar moet ik me nu op richten? Ik ga er maar van uit dat u de waarheid wilt weten. En dat u er veel aan gelegen is om de waarheid te kennen. Laten we op zoek gaan naar een antwoord op de vraag; wat is waarheid?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 85: Volle kracht vooruit in de kracht van Jezus.

 

Kent u dat ook ? Kom je na een paar weken weg te zijn geweest weer thuis, lijkt je huis veel groter dan het in werkelijkheid is. Je kijkt ineens heel anders aan tegen je eigen woning. Dat komt omdat je geheugen een loopje met je neemt. Doordat je twee of drie weken in een tentje of een caravan hebt doorgebracht, een beperkte ruimte, lijkt je huis ineens een stuk groter. Maar nadat je een aantal dagen weer thuis bent, is dat effect er weer vanaf. Hoe hou je nu een goed gevoel vast? Hoe hou je de rust vast, die je in je vakantie hebt opgedaan? Hoe hou je je voornemens vast die je tijdens die periode van rust hebt genomen ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 84: Uitrusten bij Jezus.

 

Snakt u ook zo naar wat rust ? In deze periode vlak voor de zomervakantie kunt u er helemaal doorheen zitten. U bent zo aan vakantie toe. U kijkt uit naar 2, 3 of 4 weken vakantie. Heerlijk uitrusten, tijd voor jezelf en tijd voor je geliefden. Leuke dingen doen, niets te moeten en alles te mogen, heerlijk! Maar daarna gaat het leven gewoon door en na je vakantie stap je zo weer in de race, van drukte, presteren, stress. Kan dat anders?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Zolang je maar blijft volhouden kun je niet verliezen.