collectetafel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 38: Driemaal Petrus.....en ik ?

Duikt u ook wel eens weg ? Doe je ook wel eens net of je iemand niet kent ? Heb je soms zo maar ineens geheugenverlies en weet je het niet meer ?
Petrus deed of Hij zijn Heer niet kende. Na de opstanding van de Here Jezus, lijkt het of de draad weer gewoon wordt opgepakt, maar is dat zo ? Laat Jezus het zo maar gaan ? Of toch niet ? En waarom dan niet ? En wat zegt ons dit, vandaag ? Wat kan ik hiermee ?
En toen kraaide er een haan ! Soms zou dat voor ons ook wel eens goed zijn, of niet soms ?

Lees meer

AfdrukkenE-mail

Oorverdovende stilte

Pastoralia
De Stille Week. Vindt u dat ook zo’n vreemde naam ? Want is die week wel zo stil ? En als dat dan al zo is, wie of wat is er dan stil ? En waarom is dat zo ? En wat wil ons dat nu vandaag zeggen ?

Lees meer

AfdrukkenE-mail

De dienende Heer

Deelt u graag de lakens uit ? Hebt u graag de touwtjes in handen ?
Of bent u iemand die graag zorgt ? Vindt u het fijn om anderen te helpen ? Of bent u iemand die zich graag laat verzorgen ? Bent u iemand die zich graag laat bedienen ?
Zit u graag aan het stuur of laat u zich liever sturen ?

Lees meer

AfdrukkenE-mail

Dwaze wijsheid of wijze dwaasheid


Bent u zo’n iemand die graag zelf betaald ? Of toch op z’n minst gedeeltelijk ? Neemt u graag zelf de verantwoordelijkheid ? Staat u voor wat u doet ? Of wilt u in elk geval staan voor wat u doet of vindt ? Het zou mij niet verbazen als u hierop ja antwoord. Want dat past helemaal bij deze tijd. Het tijdperk van de autonome mens. Het lijkt redelijk en je mag dat toch ook van iemand verwachten, toch ? Maar moet je wel altijd overal zelf voor willen staan en voor willen betalen ? Wat als dat nu eens negatief voor je uitpakt? Want u proeft al wel dat er toch iets meer aan de hand lijkt te zijn. Ja, wat is nu wijsheid ? Denkt u ook veel te weten ? Hebben wij mensen de wijsheid in pacht ? Komen wij er wel met onze kennis en vernuft ? In deze Pastoralia het derde deel van de wereld op z’n kop.

Lees meer

AfdrukkenE-mail

Een gebed hoeft niet lang te zijn zolang het maar uit de grond van je hart komt.