collectetafel.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 73: Een nieuw jaar, een nieuw begin ?!

Hoe staat het met uw goede voornemens ? Zijn ze al gesneuveld ? Wij mensen nemen ons vaak van alles voor en dat niet alleen met de jaarwisseling. Maar vaak stellen we teleur. De ander of anderen en vaak ook onszelf. Of we zijn te kritisch, te hard voor onszelf. We vinden dat we eerst van alles op orde moeten hebben, voor we die belangrijk stap nemen. Maar vaak komt het er dan niet meer van en dan stellen we onszelf dubbel teleur. Herkenbaar ? Maar het kan anders. Er is een weg uit dit levensmoeras. Er is er Eén die ons uit dat moeras kan halen. En zorgen voor een echt nieuw begin.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 72: Kerstdrukte bij Gods Boodschappers.

Zit u ook te wachten op een pakketje ? Er heerst kerstdrukte bij Post.nl Niet alleen bij de verschillende pakketdiensten is het erg druk, ook bij de briefpost. Maar niet alleen daar. Er heerst kerstdrukte bij de supermarkt en in het winkelgebied. Ook is men druk met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Kortom, drukte alom. In de Bijbel heerst ook Kerstdrukte, maar niet onder de mensen, onder de Boodschappers van God. Hoe ? Waarom? En wat heeft dat ons te zeggen. En waar loopt dat op uit ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 71: Vooruitziende terugblik

Hebt u dat ook wel eens ? Je zit er op te wachten, maar het komt maar niet. Een pakketje bijvoorbeeld. De track en trace geeft aan dat het onderweg is, maar waar blijft het toch ? Je kunt nauwelijks wachten. Onderwijl houd je jezelf maar bezig. Vol verwachting kijk je ernaar uit tot het aankomt. Hoe langer het duurt hoe meer je eraan begint te twijfelen of het nog wel gaat gebeuren. Je raakt er haast vertwijfeld van. Maar dan herinner je jezelf weer aan de toezegging. Het komt goed.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 70: Als twee druppels water ?!

Kunt u ook zo genieten van Gods schepping? Zeker nu in de herfst, met z’n rode, bruine en gouden kleuren. Wat is de natuur mooi ! Het is één groot loflied op God de Schepper. Maar hoort u ook de valse tonen ? Ziet u ook het bederf in de natuur ? Hoe Gods grote en mooie schepping wordt aangetast ? Milieuvervuiling, bio-industrie en om nog maar niet te spreken over al die bedreigde diersoorten, die sneller uitsterven dan wij hadden vermoed. En dan laat ik de klimaatverandering nog maar even zitten. Wat voor rol speelt de mens daarin, of beter zou de mens daarin moeten spelen? Hij is toch de kroon op Gods schepping?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Als je iemand wilt laten zien dat je om hem geeft, geef hem dan je tijd.