bloemschikken.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 42: De reis van je leven.

Heb je die al gemaakt, de reis van je leven ? Of reis je niet zo graag ? Voor sommigen is het doel van de reis het reizen zelf. Is dat ook voor u zo ? Of hebt u een duidelijk reisdoel ? Weet u waar u heen wilt en waar u wilt aankomen ? En wat doet u daar allemaal voor ? Bereidt u zich terdege voor op uw reis of gaat u op de bonnefooi ? Rust, reizen en recreëren, was de titel van de vorige Pastoralia. Toen lag de nadruk op recreëren. Deze keer op reizen. De reis van je leven.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 41; de drie R's, Rust, Reizen en Recreëren.

Gaat u met vakantie ? Lekker uitrusten ? Een mooie reis maken, misschien ? En vooral heerlijk recreëren ? Dat laatste is heel belangrijk, maar dan in een andere betekenis. Want ziet u uw neemt uzelf wel mee op reis. Is voor u vakantie ook niets te hoeven en alles te mogen ? En hoever gaat u daarin? En doet u dat wel op de juiste manier ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 40: Het feest van de Geest.

Je hoort wel eens de opmerking; “het kan niet elke dag feest zijn”. Maar in het geval van het feest van de Geest geldt dit niet. Ervaart u iets van de Geest elke dag ? Of wordt u er alleen maar aan herinnerd op Pinksteren ? Hoe zien we dat het eigenlijk elke dag het feest van de Geest is ? Of ziet u niets van de Geest ? Merkt u niets van de Geest ? En is dat erg dan ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 39: Vier voorbeeldige moeders.

Wie heeft er nu geen moeder? Zij speelt een belangrijke rol in ons leven, of niet soms?
Eén dag in het jaar zetten we haar in het zonnetje, moederdag. Maar is dat wel terecht?
Wat zegt de Bijbel erover? En komen ze in de Bijbel wel tot hun recht? Welke rol spelen ze in de Bijbel? En wat zegt dat ons, vandaag?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Soms moet je in goed vertrouwen een stap in de juiste richting zetten en dan zal God je tegemoet komen. Hij zal doen wat jij niet kunt.