avondmaalstel.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 128: Hoe herken ik de christen?

Bijbeltekst : Efeziërs 5 : 15 t/m 20

Aan het begin van een nieuw seizoen is het wel eens goed je even te bezinnen. Even weer de puntjes op de i. Je weer even jezelf voor houden; hoe zit het ookal weer? Wat is mijn uitgangspunt? Waar sta ik? Zodat je weer met een frisse kijk aan de slag kan. En daarom stel ik deze vraag; Zien anderen een christen in mij? Ben ik herkenbaar als een kind van God? En hoe dan? Waar ziet men dat dan aan? Laten we eens proberen daar een antwoord op te krijgen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 127: Moedig op weg met Jezus.

Bijbeltekst: Mattheüs 16 : 24 t/m 27.

Opnieuw beginnen. Het nieuwe seizoen staat aan te vangen. De kinderen gaan weer naar school en u gaat misschien weer aan het werk, of bent al weer aan het werk. Maar kunnen we wel weer onbezorgd opnieuw beginnen ? Met al die onzekerheden. Misschien hebt u wel vragen of bedenkingen bij dat opnieuw beginnen. Hoe gaat het met mijn werk, zit is straks weer thuis te werken, als de corona weer opleeft? Hoe lang gaat dat goed met het naar school gaan, voordat de kinderen weer thuis moeten blijven? En hoe gaat het met kerkgang, kan dat blijven duren? Wat zal de komende tijd brengen? Vragen, vragen en nog eens vragen. Hoe ga je daar nu mee om?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 126: Op reis met Jezus.

Bijbeltekst: Efeziërs 5 : 7 t/m 20.

Bent u ook zo aan vakantie toe ? Even helemaal weg, de boel de boel laten? Lekker tot rust komen? Maar ja, kom je wel echt tot rust? Je moet voortdurend rekening houden met de coronamaatregelen. En wanneer je naar het buitenland wilt dan gelden er voor elk land weer andere regels. Je moet eerst al zoveel regelen en dan moet je ook nog gedurende je vakantie de ontwikkelingen bijhouden. Je wordt er al moe van als je eraan denkt. Nee, echt tot rust komen lijkt er niet in te zitten. Maar hoe krijg je dan wel rust? En hoe reis ik dan wel veilig? Laten we daar eens samen naar kijken.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 125: Jezus vervuld jouw diepste verlangens.

Bijbeltekst Johannes 4 : 5 t/m 26.

Waar verlangt u naar ? Ik ben er bijna zeker van dat u verlangt naar het einde van de Coronatijd. En dat is begrijpelijk, wie verlangt daar nu niet naar. Maar toch waag ik het door te vragen. Waar verlangt u nu echt naar, wat is uw diepste verlangen? Velen zullen zeggen; dat ik mijn moeder weer kan knuffelen of dat ik mijn familie weer mag zien, zonder restricties. Een mens wordt pas echt mens in relatie tot andere mensen, leert de psychologie. Maar laten we nog een stapje verder gaan en laten we eens zien wat de Bijbel daar van zegt. Ik doe dat in vier korte stappen.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Mik zo hoog mogelijk. Laat je geloof nergens door beperken.