avondmaal.jpg

Zijn artikelen die gepubliceerd worden in ons kerkblad. Bedoelt tot opbouw van onze gemeente. Ontstaan vanuit een behoefte nu wij al enige jaren vacant (zonder predikant) zijn.

Pastoralia 45: Een plan voor je leven.

Hebt u een plan voor je leven ? Een doel waarnaar u streeft ? En hebt u een stappenplan uitgezet om bij dat doel te geraken ? Of leeft u er maar op los, u ziet het wel ? U laat zich meevoeren op de golven van het leven. Misschien bent u teleurgesteld, omdat u maar niet vooruit komt om dat doel te bereiken. Bent u afgehaakt, gedesillusioneerd. Wat heeft het nog voor zin ? Toch is er een plan voor u leven. En u hoeft daar niets voor te doen. Wie wil dat nu niet. Maar wat is dat plan dan ? En wie heeft dat gemaakt ? En is dat dan ook echt voor mij ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 44: De kern van je bestaan.

Waar draait uw leven om ? Wat is de kern van uw bestaan ? Waar hebt u houvast aan ? Of misschien moet ik zeggen, om wie draait uw leven ? Wie vormt de kern van uw bestaan ? Uw familie, uw vrouw of man ? Of is het uw carrière, uw baan ? Uw bezit of uw intellect ? Er zijn vele antwoorden op te geven. Maar de Bijbel, Gods woord kent er maar één. Waarom deze ene ? Zijn er nog andere mogelijkheden ? Hoe zit dat allemaal nu ?

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 43: Zijn rust in jouw bestaan.

Kent u dat gevoel ook ? Je bent net terug van vakantie en het lijkt wel alsof je geen vakantie gehad hebt. Je zit meteen weer in de mallemolen van het werk. En omdat er werk is blijven liggen door de vakantie, moet je er zelfs een tandje bij doen. Hoe hou je nu de rust vast ? Die weldadige ontspannen rust die je in de vakantie mocht ervaren ? Over wat voor soort rust spreken we dan ? Niets doen ? Of de dingen anders doen ? En waar zoeken we die rust dan ? In de vorige twee zomer edities van Pastoralia ging het over Rust, Reizen en Recreëren. In de eerste ging het over Recreëren en in de tweede over Reizen. Nu leggen we de nadruk op Rust.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Pastoralia 42: De reis van je leven.

Heb je die al gemaakt, de reis van je leven ? Of reis je niet zo graag ? Voor sommigen is het doel van de reis het reizen zelf. Is dat ook voor u zo ? Of hebt u een duidelijk reisdoel ? Weet u waar u heen wilt en waar u wilt aankomen ? En wat doet u daar allemaal voor ? Bereidt u zich terdege voor op uw reis of gaat u op de bonnefooi ? Rust, reizen en recreëren, was de titel van de vorige Pastoralia. Toen lag de nadruk op recreëren. Deze keer op reizen. De reis van je leven.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Soms moet je in goed vertrouwen een stap in de juiste richting zetten en dan zal God je tegemoet komen. Hij zal doen wat jij niet kunt.