bloemschikken.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 108: Leven op beloften.

Bijbeltekst: Mattheüs 6 : 25 t/m 34.

Maak jij je zorgen over je toekomst ? Heb ik straks nog wel een baan? Hoe zal het gaan met mijn bedrijf? Kan ik de rekeningen wel betalen? Kan ik mijn personeel wel betalen? Is er straks voor mij als jongere wel werk? Hoe betaal ik de huur van mijn kamer, nu mijn bijbaan is weggevallen? Allemaal zorgen en ze zijn begrijpelijk nu we een halve lockdown ingegaan zijn. De economie zal weer klappen oplopen. Hoe gaat het verder? Maar hoe ga je nu met de zorgen om? Wat kan de Bijbel mij daarover leren?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 107: Your Life Matters.

Bijbeltekst: Psalm 116

Heb jij het gevoel dat je niet meetelt ? Voel je je vaak verloren in groter gezelschap ? Iedereen is met elkaar in gesprek lijkt het, maar niemand spreekt jou aan. Het lijkt wel alsof je er niet bent. Of je telt niet mee denk je, omdat je geen prachtige carrière hebt gemaakt. Je hebt maar een gewoon baantje. Ze zitten vast niet op jou te wachten. Wat stel jij nou eenmaal voor, toch ? Maar er is er één die je wel ziet staan. Daar kijken we in deze pastoralia samen naar.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 106: Van hoofd naar hart.

Bijbeltekst Marcus 6 : 34 t/m 44.

Snapt u dat ook niet ? U had christelijke vrienden, broers en zussen in de Here, maar toen u andere keuzes maakten dan hen werd je meteen niet meer uitgenodigd. Het leek wel alsof je niet meer bestond. Terwijl je alleen maar je mening had gezegd, toen je erom werd gevraagd. Goed, die mening week af van die van hen, maar toch. Of misschien ben je wel van kerk veranderd. En meteen nemen voormalige broers en zussen afstand van je. Maar je bleef toch christen? Hoe kan dat dat mensen zo kunnen handelen? Wat zit daar achter? Misschien kunnen we daar een antwoord op vinden in de Bijbel. Laten we samen eens kijken.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 105: Nieuwe ronde, nieuwe kansen?!

Bijbeltekst: Mattheüs 18 : 21 t/m 35.

Snakt u ook naar een nieuw begin? Misschien hebt u het helemaal verbruid, naar uw eigen gevoel. En wilt u graag dat het weer goed wordt. Wat moet u doen? Krijgt u een nieuwe kans? U bent vastbesloten het weer niet te verknoeien. Maar gaat u dat lukken? En wat dan? Laten we eens zien wat Jezus daarover zegt in de Bijbel.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Beleefd zijn kost niets, maar het is wel onbetaalbaar.