bloemschikken.jpg

Vanaf 2012 de tijd dat wij als kerk vacant werden (zonder predikant) brengt Frenk Lip (lid van onze kerk) iedere keer als het kerkblad uit komt een overdenking. Onder de noemer van Pastoralia zijn al deze overdenkingen in te zien en te lezen.
Ook nu wij vanaf 2019 een eigen predikant hebben blijft Frenk deze overdenkingen schrijven en publiceren.

Pastoralia 101: De Geest geeft lucht.

Bijbeltekst: Johannes 14 : 14 t/m 17.

Maakt u zich zorgen over hoe dit nu alles verder moet? Waar gaat dit allemaal heen? Hoe zal de wereld en het leven er in de toekomst uitzien? Heb ik wel een toekomst? Misschien vreest u voor uw werk of staat het voortbestaan van uw bedrijf op losse schroeven. Komen we hier wel doorheen? Waar kan je met je vragen terecht? Wie kan rust geven aan een stormachtig hart? Wie kan mij enige vrede geven in mijzelf? Waar vind ik die rust?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 100: Tijd voor Christelijke hygiene.

Bijbeltekst: Jakobus 3 : 3 t/m 12.
Houdt u zich keurig aan de 1,5 meter afstand ? En wast u uw handen regelmatig ? Niest of hoest u in uw elleboog ? Of neemt u het niet zo nauw ? Vindt u het beperkende maatregelen en betutteling ? Toch zijn ze van levensbelang. Er hangen letterlijk levens van af. Wat zegt de Bijbel hierover ? Hoe moeten we hier mee omgaan ?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 99: Jezus zegt: Ik laat je nooit alleen !

Bijbeltekst: Johannes 14 : 16 t/m 18.

Voelt u zich eenzaam ? Voelt u zich verlaten ? Dat zou goed kunnen in deze tijd van Corona. Vele ouderen zijn alleen thuis, maar ook alleengaande singles. Niemand om mee te praten. Niemand die even een arm om je schouders legt. Dat is zwaar. Maar is dat nodig ? Is er geen andere oplossing ? Waar, of beter, bij wie kunnen we terecht?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Pastoralia 98: Geef me je angst, ik geef me er zelf voor terug, zegt Jezus.

Bijbeltekst: Marcus 15 : 33 en 34.

Bent u angstig ? Of bent u eenzaam? Hoe gaat het met de anderhalve meter afstand houden? Vindt u dat ook zo moeilijk ? Omdat u zo graag die ander eens wilt beetpakken ? Voelt u zich verlaten? Of ervaart u juist nu de aandacht en liefde van anderen? Een ieder ervaart deze crisistijd net weer anders. Laten we eens zien of we ook uit de Bijbel aanknopingspunten kunnen vinden die ons bemoedigen en ons de kracht geven om vol te houden.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Als je iemand wilt laten zien dat je om hem geeft, geef hem dan je tijd.