orgel.jpg

Beroepingscommissie

Beroepingscommissie GKV Apeldoorn Zuid

Vacant

Onze gemeente is vacant. Dat betekend dat er in onze kerk een vacature is voor een predikant. Een predikant solliciteert niet eigenhandig op een vacature maar wordt beroepen.

Opdracht

De beroepingscommissie heeft de opdracht om een gemotiveerde voordracht te doen voor een passende predikant voor de GKV Apeldoorn – Zuid.
Als leidraad voor de werkzaamheden gebruiken we de “Handreiking voor beroepingswerk in de GKV” van het Steunpunt Kerkenwerk.
Uitgangspunt van de commissie is het predikantenprofiel dat de kerkenraad voor onze gemeente heeft opgesteld. Verder houdt de commissie rekening met de financiële mogelijkheden van de gemeente, waarnaar eind 2016 onderzoek is gedaan.

Werkwijze

Op basis van de informatie die de commissie krijgt van kerkenraad, gemeente en van het Steunpunt Kerkenwerk maakt de commissie een lijst van predikanten die geschikt lijken voor de gemeente.
De commissie gaat vervolgens op zoek naar meer informatie over deze predikanten, om na te gaan welke van deze predikanten het meest geschikt lijkt voor de gemeente. Daarna volgt een oriënterend gesprek met deze predikant. Het doel daarbij is om samen een beeld te krijgen of het zinvol is om een beroepingstraject te starten. Als dit gesprek positief verloopt, wordt een hoorcommissie samengesteld die meer informatie over de predikant verzamelt. Dit kan door een kerkdienst in zijn gemeente te bezoeken, gemeenteleden te horen en als dat nodig is ook andere mensen te spreken.

Advies

Als een geschikte predikant gevonden is, brengt de commissie een advies uit aan de kerkenraad. De kerkenraad meldt het voorgenomen beroep aan de gemeente en nodigt als het even kan de betreffende predikant uit om vóór te gaan in onze gemeente. De gemeente kan op deze manier een goede indruk krijgen van deze predikant.
Besluitvorming over het al dan niet beroepen van een predikant ligt bij de gemeente. Dit gebeurt in een gemeentevergadering, waarin de voordracht van de beroepingscommissie toegelicht wordt en het beroep besproken wordt.

Privacy

Ter bescherming van privacy van de predikanten doet de commissie geen mededelingen welke predikanten op de lijst staan.

Leden van de commissie

Annelet Wolters, Coby Siderius, Marian Janssen, Niesje Scherf, Philip Maan en Jan Hildering (voorzitter)

Contact

Wilt u contact opnemen met de commissie dan kunt u hier een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan de voorzitter sturen.

Liefde is God en God is liefde.