Stichting Present Apeldoorn

Stichting Present Apeldoorn

Als Apeldoornse kerk is onze zusterkerk van het centrum initiatiefnemer geweest om stichting present in Apeldoorn op te starten.

Present is ontstaan vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle. De stichting biedt groepen de mogelijkheid om echt iets te betekenen voor anderen in de stad die verlegen zitten om hulp. De visie en werkwijze gingen als een lopend vuurtje door Nederland en bereikte in 2008 Apeldoorn. Op 12 juni 2008 werd Stichting Present Apeldoorn opgericht.

Sindsdien zetten Kringen, bijbelstudiegroepen, kerkenraad uit onze gemeente zich regelmatig in voor Present-klussen, zoals een huis of tuin opknappen. Ook een sociaal project behoort tot de mogelijkheden, zoals een spelletjesmiddag bij een gezinsvervangend tehuis of een dagje uit met een groep ouderen.

Onze kerk heeft al twee keer een zogenaamde "doedag" georganiseerd. Een concept waarbij gedurende één dag zoveel mogelijk mensen uit de gemeente ingezet worden in soms wel 13 verschillende projecten. Er wordt gezamenlijk afgesloten en verhalen uitgewisseld. Present is hierbij verantwoordelijk voor de selectie en voorbereiding van de projecten.

Voor meer informatie zie: www.stichtingpresent.nl/apeldoorn

Wat je weggeeft kun je niet meer verliezen.