Dagje uit CMO - Op naar het Oosten!

Beste broeders en zusters,

Het is al een aantal keer aangekondigd maar hierbij de officiële uitnodiging voor het dagje uit. Op D.V. vrijdag 17 mei a.s. brengen we een bezoek aan Enschede. We vertrekken om 9.00 uur bij de Koningshof en hopen tegen 17.00 uur weer terug te zijn.

RoombeekDe Happybus zet ons om kwart over 10 af bij Gastrobar Bij Rozendaal in Enschede. Na ontvangst met een kop koffie/thee en taart (u mag zelf kiezen welke taart dit keer) vertrekken we naar de Museumfabriek. Daar krijgen we een korte presentatie over de wijk Roombeek en de vuurwerkramp van 13 mei 2000. Roombeek is na de vuurwerkramp herrezen als een feniks uit de as. Na een periode van wederopbouw staat er nu een wijk die zowel in ruimtelijk als architectonische zin bijzonder geslaagd genoemd mag worden. Boordevol vernieuwende, soms controversiële architectuur, met overal die knipoog naar het textielverleden van Enschede. De architectuur gaan we ook in het echt bekijken tijdens een rondwandeling door de wijk, onder leiding van een gids. De wandeling duurt ongeveer een uur.

MuseumfabriekOm half 1 gaan we uitgebreid lunchen, opnieuw bij de Gastrobar. Na de lunch kunt u de Museumfabriek bezoeken waar u alles te weten komt over het textielverleden van Enschede maar waar ook een tentoonstelling is met nieuw werk van Nederlandse kunstenaars en ontwerpers. En u kunt de Wunderkammer bezoeken, een grote presentatie van allemaal mini-tentoonstellingen over de magie van bijzondere objecten. U ziet hoe de mens naar de dieren kijkt bij het ontwikkelen van robots, leert over wereldreizigers en hun routes, loopt onder een sterrenhemel door, ervaart de magie van wit en maakt kennis met eeuwenoude sagen en legenden.

De dag ronden we af met een borrel op het terras van de Gastrobar – ze hebben een goede klant aan ons op 17 mei.

De kosten voor het dagje uit zijn € 37,50 per persoon. En u weet het, zijn de kosten een probleem, laat het ons weten en we vinden een oplossing.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., u kunt het ook doorgeven aan Henriette of Ineke.

't Wordt vast weer hartstikke gezellig, we hebben er zin in!

Hartelijke groet,

Henriette Aikema en Ineke Lijnema  

 

Afdrukken E-mailadres

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn.