Samen de Stille week vieren

Het is in onze zeven gemeenten een vaste gewoonte geworden om ter gelegenheid van de Stille week een boekje te laten verschijnen met daarin een serie meditaties en liederen en/of gedichten om te gebruiken in die Stille week.

We zijn blij dat we ieder lid van onze gemeenten dit boekje kunnen aanbieden. We hebben deze keer gekozen voor het thema: Hij voor mij! Daarbij hebben we die figuren uit de Bijbel gekozen wier plaats Jezus daadwerkelijk heeft ingenomen. Deze keer hebben we ook een aantal tekeningen toegevoegd van Joke Smouter. Ze zijn overgenomen uit Mafungo a Bivhili o dzudzanyelwaho vhana, een uitgave uit 1985 van Mbeu Bookshop, Sibasa, Zuid-Afrika. De handlettering-illustraties zijn van Eva Draijer. De meditaties zijn geschreven door drs. Carola van der Kruk-de Boer. Waar de liederen vandaan komen staat elke keer aangegeven.

Op Witte Donderdag en Stille Zaterdag sluiten de diensten in respectievelijk de Tabernakelkerk en de Samuelkerk aan bij het thema van dit boekje. Op Witte Donderdag is er om 19.30 uur een viering met Avondmaal in de Tabernakelkerk onder leiding van ds. Gé Drayer. Op Stille Zaterdag om 19.30 uur een vesper in de Samuelkerk onder leiding van ds. Willem Smouter. Op Goede Vrijdag en Paasmorgen is er een dienst in ieders ‘eigen’ kerk. Dit jaar wordt door de kinderen van de club ‘Benjamin’ opnieuw ‘The Passion Junior’ vertolkt. Deze tocht, die door de wijk gaat waar de Tabernakelkerk staat, neemt kinderen door zang en muziek mee in het paasverhaal van Jezus en start op woensdag 17 april om 18:30 uur op het kerkplein van de Tabernakelkerk.

Commissie van voorbereiding Tabernakelkerk Samuelkerk

 

Bijlagen:
Bewaar het bestand Stille week 2019 digitaal.pdfSamen de Stille week vieren[boekje voor de Stille week]830 kB

Afdrukken E-mailadres

Wees positief. Er zijn genoeg mensen die de negatieve kant van de zaak zien.