Twijfel jij wel eens?

gesprek

Tachtig procent van de christelijke jongeren in Nederland kent weleens twijfels met betrekking tot het geloof. Zo blijkt uit een onderzoek van Alpha Nederland en EO BEAM onder 875 jongeren. Opvallend is dat de jongeren meer over zichzelf als christen twijfelen dan over het bestaan van God.

De top-5 van twijfels is:

  1. Doe ik genoeg aan mijn geloof? (83%)
  2. Ben ik een goede christen? (81%)
  3. Werkt de Heilige Geest in mij? (68%)
  4. Ga ik naar de hemel? (66%)
  5. Is God aanwezig in mijn leven? (63%)

Andere twijfels zijn: ‘Geloof ik wel echt, want ik voel niks?’, ‘Wat is het doel van mijn leven?’ en ‘Hoe moet ik bidden?’ Er wordt relatief weinig getwijfeld aan het bestaan van God en de Heilige Geest en of Jezus de Zoon van God is en is opgestaan uit de dood.

Allen bij jongeren?

Zijn die twijfels alleen bij jongeren aanwezig? Ik denk het niet.
En omgekeerd twijfelen niet- christenen nooit aan hun ongeloof? Ik denk het niet.

Alpha cursus

Herken je je in bovenstaande? Dan is het meedoen aan een Alpha Curusu wellinct wat voor jouw. Een Alpha cursue zijn 12 avonden waarin je samen op zoek gaat naar antwoorden op je vragen en een korte uitleg van het christelijk geloof. Laagdrempelig en vrijblijvend, gezellig en inspirerend. De introductieavond is op dinsdag 2 oktober.

Doe mee

Hartelijk welkom voor iedereen die wel eens twijfelt of meer wil weten van het christelijk geloof.

Meer informatie vindt je hier >>>

Afdrukken E-mailadres

Soms moet je in goed vertrouwen een stap in de juiste richting zetten en dan zal God je tegemoet komen. Hij zal doen wat jij niet kunt.