Opvang in Armenië

MissionPossibleArmenieArmenië, de laatste tijd regelmatig in het nieuws i.v.m. de erkenning van de genocide en de problematiek rond asielzoekers. Wat niet iedereen weet is dat Armenië het oudste christelijke land ter wereld is. In 301 werd het christendom als staatsreligie aangenomen. Bijna 95% van de inwoners van Armenië behoort tot de Armeens Apostolische kerk. De term "apostolisch" werd toegevoegd omdat volgens de overlevering het christendom in Armenië werd gepredikt door de apostelen Thaddeus en Bartholomeus.

De armoedecijfers in Armenië lopen uiteen. Volgens een recent onderzoek van Unicef en het Bureau voor Statistiek in Armenië leeft 1 op de 3 kinderen in Armenië op of onder de armoedegrens. In tegenstelling tot Rusland waar kinderen door de Kinderbescherming uit het gezin worden gehaald en in weeshuizen worden geplaatst is het in Armenië geen uitzondering dat kinderen door de ouder(s) vrijwillig worden afgestaan vanwege de armoede.

Voor Mission Possible reden om actief aan de slag te gaan in Armenië. Samen met lokale kerken worden dagopvangcentra opgericht. Kinderen worden na schooltijd opgevangen, krijgen een maaltijd, huiswerkbegeleiding, leren sociale vaardigheden en kunnen meedoen met verschillende activiteiten. En aan het eind van de dag gaan ze weer naar huis, naar hun eigen ouders.

Ons eerste dagopvangcentrum is kortgeleden van start gegaan in het stadje Azkeran, in Artsakh (Nagorno Karabakh).

Eén week in het dagopvangcentrum kost € 20,-.
U kunt deelnemen aan dit project door het overmaken van elk willekeurig bedrag ovv “Armenië".

Meer weten? Kijk op www.missionpossible.nl

Met vriendelijke groet,

Bert Dokter
Mission Possible Nederland
0595 438672
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.missionpossible.nl
NL07 RABO 0158 0454 24

Afdrukken E-mailadres

Er bestaat geen groter geluk dan het kennen van Gods liefde en Zijn vergeving.