Algemene Vergadering Oekraïnezending

Bestuur Oekraïne Zending nodigt haar leden en belangstellenden uit voor de Algemene Vergadering in Apeldoorn.

Afgelopen jaar mochten de kerken in Gelderland en Flevoland in de Oekraïneweek terugdenken aan het feit dat het zendingswerk in Oekraïne 25 jaar geleden werd opgezet door ds. Nap en zijn vrouw. Onder Gods zegen mochten 7 actieve gemeenten in Oekraïne ontstaan: Kiev, Rivne, Stephan, Swaljawa, Chmelnitsky, Ruda en Tawriske/Ridna-Ukrainka.

Daarnaast zijn er kerkplantingen in Zhytomir, Sar-ny en Kamyanets-Poldilsky. De kerken zijn, door de jaren heen, gegroeid naar een zekere mate van zelfstandigheid en worden daarin begeleid door zendeling ds. Cor Harryvan. De theologische opleiding - het Seminarie - is gevestigd in Kiev, waar zendeling ds. Erik van Alten president is. Dit seizoen is de opleiding met maar liefst 50 studenten gestart!

Samen nadenken over de volgende fase

Het zendingswerk in Oekraïne is in een fase gekomen dat wij als bestuur graag met u nadenken over het vervolg van de relatie met de Oekraïense kerken.
Mooi is te zien hoe wederzijdse persoonlijke contacten zijn ontstaan. Naast de formele kerkelijke banden, worden deze contacten tussen Nederland en Oekraïne steeds hechter, mede voortvloeiend door de reizen van YouSee-groepen en de deelname van plaatselijke kerken aan het studie-adoptie-plan.

Kom naar de ledenvergadering

Voorzitter Wouter Pansier en secretaris Koos van Loo zijn net weer terug van hun rondreis en Synode. Zij hebben weer verse informatie om u een ac-tuele stand van zaken te geven. Misschien hebt u gekeken naar de vlogs via Facebook en bent u al een beetje op de hoogte. Maar er is ook info over kerkbouw in Ruda, de aankoop van een nieuw gebouw voor het Seminiarie, hulpprojecten die we steunen, info over YouSee reizen, etc. Het bestuur van de Oekraïne Zending wil graag die informatie met u delen en u bent van harte welkom op:

Zaterdag 4 november in GKv De Voorhof, Gijsbrechtgaarde 101, 7329 CA Apeldoorn (Zuid)
Inloop: 09.30 uur.
Aanvang vergadering: 10.00 uur

Aanmelden vergadering en lunch via het contactformulier op onze website: www.Oekraïnezending.nl of mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of bel met de Koos van Loo, secr. Oekraïne Zending, tel. 06-218571 97

Tags: zending, Oekraïne

Afdrukken E-mailadres

God bestaat echt hoor!
Ik heb hem vanochtend nog gesproken!