ICF Nieuwsbrief oktober

Een buurtfeest, een ICF-weekend en een tienermeidenclub – terugkijkend op de achterliggende maanden is er weer genoeg te melden voor een nieuwe ICF-nieuwsbrief.

ICF-weekend

We hadden er lang naar uitgekeken en begin september was het zover: het ICF-weekend. Met zo’n 100 personen zijn we een paar dagen naar Hengelo (Gld.) geweest – met name personen die verbonden zijn aan een van de ICF-huisgroepen, en hun gezinsleden.

Van vrijdag tot zondag dachten we na over het thema ‘Enjoy the family of God’. Geestelijk broer en zus zijn, wat vraagt dat van ons? En hoe kun je een Vader-kind-relatie met God hebben en in die relatie leven?

Ook was er ruimschoots gelegenheid voor ontspanning: zo was er zaterdagmiddag een zeskamp en waren er zaterdagavond allerlei creatieve workshops.
Het was een genoegen om samen op te trekken, waar het prachtige weer ook zeker aan bijdroeg.

Buurtfeest

Het buurtfeest in de Gentiaanstraat op 1 juli - in de vorige nieuwsbrief aangekondigd - is goed verlopen. ’s Morgens regende het en was het niet zo druk, maar ’s middags veranderde dat. Een mooie gelegenheid om onze band met de wijk Zevenhuizen te vergroten.

Tienermeidenclub Lovely Girls

Wij als meiden vanaf 10 jaar vinden het heel gezellig om één keer in de twee weken bij elkaar te komen. We spelen spelletjes, lakken onze nagels en praten met elkaar.
De leiding is er voor ons en probeert elke keer weer een leuk en ontspannen programma neer te zetten waardoor wij even niet aan alles hoeven te denken, maar kunnen genieten.
We hebben veel plezier samen en leren elke keer weer iets nieuws!

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over de tienermeidenclub, die we graag na de zomer wilden voortzetten – als er genoeg leidinggevenden te vinden zouden zijn. Die zijn inderdaad gevonden!
Heel wat keer kregen we de achterliggende weken de vraag: ‘Wanneer beginnen we weer?’
Inmiddels kunnen we zeggen: We zijn weer begonnen! 10 oktober was de eerste meidenclub. Het was een fijne avond, met een mooie opkomst!

Heel graag willen we je vragen of je een bidder wilt zijn voor deze meidenclub. Wil je met ons meebidden dat Gods Koninkrijk zichtbaar wordt in Pluspunt Gentiaan?

Even aandacht voor: Kokob

Een van de personen die betrokken zijn geraakt bij ICF is Kokob; hij is 33 jaar en afkomstig uit Eritrea. In dit interview vertelt hij meer over zichzelf en over zijn band met ICF.
‘Een paar jaar geleden ben ik als vluchteling naar Nederland gekomen. In mijn thuisland heb ik Engelse literatuur gestudeerd aan de universiteit. Op mijn zesde jaar ben ik blind geworden door een aandoening aan het netvlies. Sinds november 2016 volg ik in Apeldoorn een revalidatietraining voor slechtzienden. Waarschijnlijk kan ik deze opleiding in november afronden.’

Hoe ben je bij ICF gekomen?

Nadat ik een tijdje in het AZC in Overloon heb gewoond, werd ik overgeplaatst naar Apeldoorn. Een begeleidster van het vluchtelingenwerk heeft mij meegenomen naar ICF omdat ik graag naar een kerk wilde. Ik ben gelovig opgevoed.’

Waarom ben je bij ICF gebleven?
‘Bij ICF ervaar ik de genade van God en Zijn liefde. Ik wil graag geestelijk groeien. Niet ik leef, maar Christus leeft in mij (Galaten 2 vers 20).’

Wat wens je ICF toe?
‘Ondanks de verschillen in cultuur, achtergrond en taal, is ICF eigenlijk één familie. Dat vind ik supermooi. Ik wens ICF Gods liefde toe en geestelijke groei, zodat wij de wereld kunnen beïnvloeden!’

Medewerkers gevraagd - muzikanten en kinderwerkers

Muzikanten

Week in week uit lukt het om de zondagse ontmoeting te laten begeleiden door een muziekgroep. Maar het vol krijgen van de bezetting is niet altijd makkelijk. Sterker, voor het rooster na de jaarwisseling voorzien we op dit moment een flink tekort in de bezetting.

Daarom de vraag: Speel jij goed piano of gitaar? En wil je de missie van ICF ondersteunen? Meld je dan aan als muzikant.

Wat vragen we:
- de bereidheid om één keer per maand mee te doen in een muziekgroep;
- vlot akkoorden kunnen spelen, het liefst in verschillende stijlen;
- vertrouwdheid met het Opwekkingsgenre, en bereidheid je te verdiepen in het (multiculturele) repertoire van ICF.
Overigens staan we er ook voor open om gastgroepen bij ICF te laten spelen, voor zover ze passen in onze multiculturele setting.
Voor meer informatie, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Contactpersoon: Arie Maasland)

Kinderwerkers

Ook nieuwe kinderwerkers kunnen we goed gebruiken. Allereerst voor de samenkomst op zondagmiddag. Er zijn programma’s voor kinderen tot 12 jaar. Voor de kleinsten is er oppas.
Ook de kinderclub van vrijdagmiddag kan altijd versterking gebruiken.
Interesse? We horen het graag, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
(Contactpersoon zondag: Liesbeth Simonse, contactpersoon vrijdag: Arda Maasland.)

Financieel

ICF wordt financieel gesteund door zeven kerken en natuurlijk ook door leden van de ICF-gemeenschap. Duidelijk is dat ICF ook op langere termijn externe inkomsten nodig heeft om rond te komen.
We vragen u/jou daarom om ICF ook financieel te steunen, via een eenmalige gift of structureel. Een bedrag is over te maken via IBAN: NL 36 SNSB 0947 2632 92 ten name van ICF Apeldoorn. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Let op: Het rekeningnummer van ICF Apeldoorn is onlangs gewijzigd. T.b.v. vaste overschrijvingen moet dit mogelijk worden aangepast.

Danken

Het geslaagde ICF-weekend, de doorstart van de tienermeidenclub onder leiding van een enthousiast team.

Gebed

Bekwame extra muzikanten voor de zondagse samenkomsten.

Tags: ICF

Afdrukken E-mailadres

Wees positief. Er zijn genoeg mensen die de negatieve kant van de zaak zien.