Terugblik startweekend 2017: de Voorhof en het Hertenkamp als Herberg

Een herberg is een plaats aan de weg waar je tot rust mag komen. Een plek waar je even kunt zitten, goed kunt eten en een praatje kunt maken met de andere gasten. Sommige gasten lijken erg op elkaar, anderen zijn heel verschillend. Maar we zijn samen en genieten van de herberg, de Herbergier en van elkaar.

“Thuis in Gods Herberg” is dit jaar ons jaarthema en daarmee ook van het startweekend van 23 en 24 september. Wanneer we denken aan een Herberg dan verwachten we ontspanning, warmte en gezelligheid. Is onze kerk een herberg? Ds. Roelof Vellinga introduceerde dit thema en daarna werd hierover verder in groepen over doorgepraat. De band begeleide de lofzang voorafgaand aan de introductie en na de gesprekken.

Collage 2

Daarna werd het tijd om zelf de ontspanning en de warmte buiten op te zoeken. En het Hertenkamp had genoeg te bieden. Tijdens de bespreking hebben de kinderen een rondleiding gehad over het terrein. Zij voelde zich dan ook snel thuis en vermaakte zich met de skelters, de hooistapel, de glijbanen en de dieren. De rest kon daardoor doen wat ze wilden: jeux-de-boules, ringwerpen, hooibaalwerpen, touwtrekken, kruiwagen rijden of gewoon in het nazomerzonnetje bijpraten met elkaar.

Van dit alles wordt een mens wel hongerig. Hierop was de organisatie voorbereid en er was dan ook een waar feestmaal voorbereid met gebarbecuede kippendijtjes en het “mie-alarm” als hoogtepunten.

Op zondag is de lijn van zaterdag doorgetrokken met de eerste van de vier themazondagen. Niet alleen maar praten over onze kerk als herberg, maar het ook echt daadwerkelijk proberen te zijn door samen te eten en door samen de Christelijke “way of life” te volgen.

En nu is het seizoen 2017-2018 dus echt begonnen. Het Hertenkamp is een mooie inspiratiebron voor onze gemeente. Een plaats aan de weg waar je samen kan ontspannen, van elkaar kunt genieten en bovenal samen God kunt dienen. En wat zou het mooi zijn als ook in het komende jaar af en toe eens een gast binnen komt drentelen om de sfeer van onze herberg te proeven.

Tags: jaarthema

Afdrukken E-mail

Er is iemand die je hart kent en alles wat er zich afspeelt. En toch houdt Hij van jou.