Thuis in Gods herberg. Jaarthema 2017

herberg

Een herberg spreekt tot de verbeelding: een gezellige pleisterplaats langs de weg. Je kunt er uitrusten, iets eten en drinken en je ontmoet er andere reizigers.

 

 

Al brainstormend komen er termen naar boven die ook in een kerkgemeente van pas komen

  • Je mag er tot rust komen en jezelf zijn
  • Er zijn stamgasten en mensen die af en toe eens langskomen
  • Er is een Herbergier
  • Er zijn bedienden die je helpen
  • Er is (levend) water te krijgen
  • Het bestaat uit (levende) stenen
  • Als je uitgerust bent, ga je weer verder op ‘de Weg’

Een gemeenschap op zich, vol leven, gezelligheid en ontmoeting. Zo hoort de kerk ook te zijn. Ervaart iedereen dat zo? Is onze kerk een plek om voor te stoppen als je onderweg bent? Wat is er bij ons te halen? Wat kun jij er komen brengen?
Welke plek neem jij in in de gelagkamer? In een hoekje naast het knapperende haardvuur, aan de bar, in de keuken, aan de grote tafel waar het gesprek wordt gevoerd of liever in de deuropening? Of sta je graag buiten, om andere reizigers welkom te heten?

God brengt ons als gemeente samen en Hij moet centraal staan bij alles wat we doen: de erediensten, de ontmoetingen, de activiteiten, de gesprekken, de onderlinge hulp. Eerst mogen we van hem leren en ontvangen. Daarna mogen we gaan uitdelen.

Onze gemeente is geroepen om Gods huis te bouwen, een plek waar God de eer krijgt. Geroepen om aan elkaar en gasten Gods warme liefde te laten voelen. Geroepen om het ‘levende water’ van Christus (de Herbergier) te ontvangen en weer door te geven. Dat willen we ook in het seizoen 2017-2018 doen. Er zijn vier themazondagen (inclusief de startzondag) rondom het thema ‘Thuis in Gods herberg’: op 17 december, 4 maart en 3 juni. In alle themazondagen gaat ds. Roelof Vellinga voor.

Tags: jaarthema, gemeente, herberg

Afdrukken E-mail

Wat je weggeeft kun je niet meer verliezen.