Op vakantie? Neem je kerk mee!

Op vakantie neem je kerk en de Bijbel mee

Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur. In de kerk loopt het seizoen ten einde en breekt er een tijd van rust en genieten aan. De plannen voor de vakantie zijn rond en straks de koffers pakken. Neem je dan ook je kerk mee? Of de Bijbel?

Digitale mogelijkheden

Je neemt vast je mobieltje mee en je tablet! En nu al helemaal nu Internetten binnen Europa geen bergen met geld meer kost en je binnen je abonnement ook in het buitenland van Internet gebruik kan maken. En dat biedt mogelijkheden. Want wist je dat er meerdere apps zijn die je kerk en de Bijbel dicht bij je houden! Waar je ook bent.

Je eigen kerk mee:

Website

Jouw kerk heeft vast een website waar je allerhande informatie kunt vinden en wellicht ook teksten van preken die je predikant in het verleden heeft gehouden. Staan die er niet op? Geen nood er zijn meerdere kerken die dat wel hebben zoals bij ons. Kijk meer eens hier.

De Bijbel

Het koste wel wat maar met bijvoorbeeld een abonnement op www.debijbel.nl heb je de hele Bijbel bij je met veel mooie achtergrond informatie.

Apps op je mobiel

Kijk eens in de appstore van Google en/of Apple en zoek op Bijbel en je vind meerdere apps met daarin de hele tekst van de Bijbel. Met zo’n app ben je niet afhankelijk van Internet omdat de hele Bijbel gedownload wordt en op je mobiel of tablet staat.

Kerkdiensten

Steeds meer kerken zenden hun kerkdiensten live uit via Internet. Vaak te zien via hun website en je kan live meekijken wat er thuis in je kerk gebeurd. Tenminste als jouw kerk live uitzend.

Kerkdienstgemist
Kerkdienstgemist verzorgt voor tal van kerken de uitzending via Internet en heeft een mooie app beschikbaar waarin je alle kerken vindt die bij hen zijn aangesloten. Die app maakt het mogelijk om snel een kerk te vinden die live is.
In hun archief worden voor zes maanden alle uitzendingen bewaard die je op elk moment terug kan luisteren.

Kerkomroep
Is jouw kerk niet bij Kerkdienstgemist te vinden kijk dan eens bij www.kerkomroep.nl Ook via Kerkomroep laten veel kerken hun uitzendingen lopen.

Kerkdiensten in het buitenland

Wil je op vakantie gewoon fijn naar de kerk dan kan je natuurlijk daar een kerk bezoeken en meemaken. Maar in meedere landen worden er in de zomerperiode Nederlandstalige kerkdiensten georganiseert. Een actueel overzicht vindt je hier.

Fijne vakantie

Er zijn vast nog veel mee mogelijkheden om je kerk en de Bijbel in je koffer mee te nemen op vakantie. In ieder geval laten wij met dit artikel zien dat er digitaal steeds meer mooie mogelijkheden zijn.

We wensen je alvast een fijne vakantie in Gods mooie wereld.

Afdrukken E-mail

Zolang je maar blijft volhouden kun je niet verliezen.