Vakantiegeld Samen Delen Apeldoorn 2017

vakantiegeld samen delenGedeelde vreugde is dubbele vreugde. Dat is in het kort de gedachte achter de actie Vakantiegeld Samen Delen. In mei ontvangen veel mensen hun vakantiegeld. Voor de één is dat meer, voor de ander is dat minder of helemaal niets. De actie is een oproep van de Apeldoornse kerken aan u om eens bewust stil te staan bij deze verschillen en om iets van uw vakantiegeld met plaatsgenoten te delen.

Door uw gift stelt u mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen, in staat om net even een keer iets extra’s te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit met de (klein)kinderen, het aanschaffen van kleding of andere spullen voor het nieuwe schooljaar, het vervangen van een wasmachine, of nieuw behang voor het opknappen van een kamer.

Dit jaar wordt de actie voor de zevende keer gehouden. De actie begon met één kerk in De Maten. Dit jaar wordt de actie voor het eerst in alle wijken van de stad gehouden en uitgevoerd door meer dan twintig kerken. Nieuw dit jaar is, dat het geld via één rekeningnummer verzameld wordt. De verdeling van het geld vindt echter nog steeds plaats in de wijken door werkgroepen waarin de verschillende kerken uit de betreffende wijken samenwerken.

Op dit moment zijn de diverse werkgroepen aan het werk om de actie voor te bereiden. Ook onze kerk zal meedoen aan de actie. Tot en met juni zult u op verschillende momenten aan de actie worden herinnerd. U hoort dan ook hoe u een aanvraag kunt doen of hoe u uw financiële bijdrage kunt leveren.

Voor meer informatie, zie www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl

Afdrukken E-mail

Een gebed hoeft niet lang te zijn zolang het maar uit de grond van je hart komt.