Er werden weer acht huizen en latrines gebouwd dit jaar.

Ieder jaar gaat Hillie, die lid is van onze gemeente, op reis naar de Dominicaanse Republiek om daar de mensen te helpen. Hillie is ter voorbereiding op zo'n reis het hele jaar bezig en organiseert diverse activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Eenmaal terug geeft zij een mooie presentatie na de kerkdienst. Die willen wij u dit jaar niet onthouden.

Met de organisatie Manoamano ben ik 2 weken in de Dominicaanse Republiek geweest en daar hebben we 8 huizen en latrines gebouwd. In samenwerking met Dominicanen.

Gesponsorde Latrine

Dia1

Dit jaar zijn we terug geweest bij het vorig project. Vorige keer hebben we een latrine gesponsord. Het zag er goed uit. Er staan nu planten op. Toen het huis vorig jaar klaar was hadden ze ook gelijk al een mooi grasrandje gemaakt om het huis. We zien in de omgeving ook steeds meer tuinen, er wordt daar steeds meer aandacht aan besteed. Een groentetuin betekend ook een maaltijd hebben.

Vrouw en zoontje

Dia2

Deze vrouw en zoontje horen bij de latrine. De vader en de 2 andere kinderen waren er niet. De vrouw was er duidelijk gelukkig mee. Dat is ook wat we bij de anderen zien als ze een nieuwe huis en latrine krijgen. Het betekend meer voor ze dan dat het dak niet meer lekt en dat ze een betonnen vloer hebben. Het is ook een nieuwe start, een uitdaging om het huis nog completer te maken, door het huis te schilderen, ook al is het alleen maar de voorgevel of het huis meer in te richten.

Nieuw huis

Dia3

Er zijn 8 nieuwe huizen en latrines gebouwd. Dit is ook waar het collecte geld heen gaat van 3 weken geleden. Het is een organisatie met alleen vrijwilligers. Zo kan het geld wat binnenkomt goed aan het project besteed worden. Het dorp bepaald met behulp van een Dominicaanse organisatie zelf welke bewoners het hardst een huis nodig hebben.

Inrichting van het huis

Dia4

De tafel is gemaakt van het overgebleven hout. De borden en bekers zijn gesponsord. Dit jaar is er €150 euro gesponsord door akties van bv boterkoek bakken en geboortekaartschoentjes maken. Dit bedrag is gebruikt voor de inrichting van de nieuwe huizen, dat kan zijn matrassen, stoelen, borden en bekers.

Keuken oud huisje

Dia5

De keuken staat naast het huis. (een bakhuusje) Dit keukentje is gemaakt van de planken van het oude huis.

Bedankt

Dia6

Het thema van Manoamano was dit jaar “deel je leven” Dit is wat ik met jullie wil delen. Op een ander moment kan ik nog meer vertellen over bv ; de Imker of de bijbels die ze gekregen hebben.
Namens deze kinderen en onze chauffeur Rafael bedankt!

Afdrukken E-mail

Liefde is God en God is liefde.