Nieuwe uitdaging voor het mediateam

U hebt het vast wel gemerkt. Sinds vorige week wordt er meer gebeamd. Ook bijbelteksten en formulieren zullen vanaf nu steeds getoond worden. Op advies van de Liturgiecommissie (LC) is de kerkenraad hiermee teruggekomen op een eerder besluit.

Naast een groeiend aantal verzoeken bij het beamteam constateerde de LC dat het niet beamen van bijbelteksten ook regelmatig tot verwarring leidt bij gasten die onze diensten bezoeken. Met het eerdere besluit hoopte de kerkenraad dat leden hun Bijbel zouden gebruiken bij de bijbellezingen. De kerkenraad overwoog nu dat het opvoedkundige aspect van het meenemen van een eigen Bijbel en psalmboek een taak is van de ouders en dat het niet beamen hierop nauwelijks een positief effect heeft.

Ook formulieren zullen worden gebeamd. Hadden we eerst nog het Groene Boekje, nu zijn er formulieren die daar niet in staan. Deze formulieren zijn alleen beschikbaar gesteld via internet. Daarom kan het niet anders of deze moeten nu ook gebeamd worden.

Al met al een taakverzwaring voor het beamteam waar we ze veel sterkte bij toewensen.

Zo worden we steeds afhankelijker van techniek die het ook wel eens zal laten afweten. Een reden te meer om toch uw boekwerken maar mee te nemen. En voor degenen onder ons die noten kunnen lezen ook een aan-rader voor het geval we weer eens een lied zingen met onbekende wijs. Zo kunnen ze de gemeente helpen om niet helemaal tot stilte te vervallen.

Lees meer over het mediateam: Mediateam GKV Apeldoorn-Zuid

Afdrukken E-mailadres

Soms moet je in goed vertrouwen een stap in de juiste richting zetten en dan zal God je tegemoet komen. Hij zal doen wat jij niet kunt.