Bijbelkringen voor mensen met een verstandelijk beperking

bijbelkring voor verstandelijk beperkten in Apeldoorn

Apeldoorn telt vier interkerkelijke Bijbelkringen voor mensen met een verstandelijke beperking. Een enthousiaste groep mensen met veel ervaring in dit werk begeleidt de Bijbelkringen, ondersteund door een groot aantal kerken in Apeldoorn. De Bijbelkringen brengen zichzelf graag opnieuw onder de aandacht, omdat nieuwe deelnemers altijd van harte welkom zijn!

Opzet bijbelkringen

Doel van de Bijbelkringen is elkaar ontmoeten rond de bijbelse verhalen en samen zoeken naar wat God ons in deze verhalen wil vertellen. Daarnaast praten de deelnemers over de gewone dingen in het leven en luisteren ze naar elkaars verhalen. Samen blij zijn over de mooie dingen van het leven en elkaar troosten als iemand verdriet heeft.

Nieuwe naam

Velen kennen de Bijbelkringen waarschijnlijk onder de oude naam IWAC, wat staat voor Interkerkelijke Werkgroep voor Aangepaste Cate¬chese. De catechese groepen zijn sinds kort omgedoopt tot Bijbelkringen, wat beter aansluit bij de doelstelling.

Locaties

Er zijn 4 verschillende Bijbelkringen:

  1. maandagavond in de Open Hofkerk aan de Boerhaavestraat,
  2. dinsdagavond in de Samuëlkerk aan de Talingweg,
  3. woensdagavond in de Barnabaskerk aan de Canadalaan,
  4. zaterdagmorgen in de Voorhof aan de Gijsbrechtgaarde: ongeveer één keer in de drie weken van 10.30 - 11.30 uur. Vervoer wordt geregeld.

Elke Bijbelkring heeft min of meer zijn eigen karakter. Samen wordt bekeken bij welke kring iemand zich waarschijnlijk het beste thuis zal voelen. De Bijbelkringen komen ongeveer 13 keer bij elkaar tussen september en mei.

Vragen of aanmeldingen?

Kent u een familielid of een cliënt die mogelijk belangstelling heeft om deel te nemen aan een Bijbelkring? Of heeft u nog vragen over de Bijbelkringen? Neem dan contact op met onze secretaris Wilma van der Zande-de Roo via telefoonnummer 055 - 844 38 16 (vanaf 19.00 uur) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een gebed hoeft niet lang te zijn zolang het maar uit de grond van je hart komt.